Payroll voor bedrijven

Nooit meer zorgen maken om administratieve verplichtingen en over werkgeversrisico’s met payrolling van Unicoo.

Je zaak op orde hebben

Een goede werkgever zijn begint bij de controle over je verplichtingen. Jouw medewerkers willen niet volledig in de watten gelegd worden, maar wel zeker zijn dat jij je zaakjes goed op orde hebt. Om deze reden kiezen steeds meer bedrijven en organisaties voor de voordelen van werken met een payrollconstructie. Wil je meer flexibiliteit binnen je bedrijf? Dan is payroll voor jou dé oplossing.

Wat is payroll?

en extra paar handen is altijd welkom, zeker tijdens piek- of ziektemomenten, maar niet iedereen zit te wachten op de bijkomstigheden van het aannemen van personeel. Urenlang spit je door alle sollicitatiebrieven heen, op zoek naar een geschikte kandidaat. Als je dan eindelijk iemand hebt gevonden, begint het échte werk pas. Om die redenen bouwen steeds meer bedrijven op de flexibiliteit en het gemak van uitzendwerk.

Wanneer je als bedrijf kiest voor payroll wordt het complete juridische werkgeverschap overgenomen door een externe partij, zoals Unicoo. Zo’n organisatie neemt óók de bijkomende risico’s op zich. Denk bijvoorbeeld aan het doorbetalen bij ziekte of de constant veranderende regel- en wetgevingen. Ook het bijhouden en uitbetalen van vakantiedagen en -geld wordt uit handen genomen. Zo blijf jij kapitein op het schip.

Meer tijd om te ondernemen

Schakel je een payrollpartij in, dan wordt het payrollbedrijf de werkgever. Jij als ondernemer bent in dit geval de opdrachtgever en leidinggevende. Aan de oppervlakte verandert er dus weinig, maar in de praktijk merk je direct verschil. Omdat medewerkers op een aparte loonlijst komen te staan, heb je geen omkijken meer naar de meest tijdrovende taken. Werkzaamheden waar je normaal gesproken hele dagdelen aan kwijt bent, komen nu op het bord te liggen van de payroller.

De voordelen van werken op payrollbasis

Razendsnel nieuw personeel in dienst;
Flexibele contracten, zonder lange opzegtermijnen;
Geen gedoe met ingewikkelde personeels- en salarisadministratie;
Nooit te hoeven opdraaien voor doorbetaling bij verzuim;
Vooraf duidelijk wat de loonkosten zijn.

Hoe werkt payroll bij Unicoo?

Een goede werkgever zijn betekent vaak veel extra werkgeverstaken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Werk je veel met nieuwe medewerkers of tijdelijke krachten? Ben je constant bezig met het opstellen van contracten en regelgevingen voor je medewerkers? Start dan met payroll van Unicoo en benut je kostbare tijd aan zaken die voor jou écht belangrijk zijn.

Kiezen voor uitzendwerk van Unicoo betekent:

- Duidelijkheid over de arbeidsovereenkomsten;
- Zo min mogelijk werkgeversrisico’s
- Correcte afhandeling van de salarisadministratie;
- Volledige dekking bij ziekteperiodes.

Loonkosten in eigen beheer

Brutosalaris
Wettelijke verplichtingen
Verzekeringen
Salarisadministratie
Overige kosten

Loonkosten met payroll

Brutosalaris
Omrekenfactor
Besparing op uw loonkosten

Hoe werkt payroll van Unicoo?

Bij payrolling ben je zelf verantwoordelijk voor de werving van werknemers. Heb je iemand op het oog? Dan meld je jouw nieuwe medewerker(s) eenvoudig en snel aan bij Unicoo. Vervolgens stellen wij de juiste contracten op, die medewerkers digitaal kunnen ondertekenen online of via ons portal. Op deze manier zijn formaliteiten snel geregeld en kun jij je richten op je corebusiness.

Direct starten met payrolling

Meer weten over de voordelen van payroll? Of al direct een afspraak maken met Unicoo? Neem contact op via de onderstaande knop. Onze deskundige medewerkers staan je graag te woord.

085 - 070 44 00

085 - 070 44 00